Ce-am aflat

Da ! Apa cu lamaie

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de lamaie au fost descoperite acum cateva secole. Lamaia are puternice proprietati antibacteriene, antivirale si de fortificare a sistemului imunitar. Da o mana de ajutor celor ce doresc sa slabeasca intrucat lamaia sprijina buna digestie si detoxifierea ficatului. Acidul citric din lamaie, alaturi de calciu, magneziu, vitamina C si antioxidantul limonene sunt un aliat cand vine vorba de raceli ori infectii.

Se procedeaza astfel: se incalzesc usor 250-300 ml de apa plata si se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, proaspat stors. Fara suc de lamaie imbuteliat sau concentrat din suc de lamaie. Se va evita apa prea rece, fiind nevoie de un efort suplimentar din partea organelor noastre pentru aducerea ei la temperatura corpului. Se bea la scurt timp dupa trezire, pe stomacul gol. Noi mergem pe apa alcalina Perla Moldovei

De ce ? Iata 5 motive pentru a face acest lucru:

1Lamaia ajuta digestia: elimina toxinele si stimuleaza ficatul sa produca bila, un acid necesar digestiei. In plus, atenueaza simptomele indigestiei precum arsurile la stomac, eructatiile si balonarea.

2Echilibreaza nivelul pH-ului: lamaile sunt printre cele mai alcaline alimente pentru corp. Chiar daca luata ca atare lamaia este acida, in organismul nostru devine alcalina. Lamaia contine acid citric si acid ascorbic, ce sunt usor metabolizati in corp, permitand mineralelor din lamaie sa isi indeplineasca rolul de alcalinizare. Bolile apar atunci cand pH-ul din corp devine acid. Consumul regulat de apa cu lamaie atenueaza aciditatea din organism, eliminand si excesul de acid uric din articulatii, una din cauzele principale ale durerii si inflamatiilor.

3Energizeaza si binedispune: e bine de spus ca energia pe care o primim din mancare vine din atomii si moleculele continute de aceasta. Se produce o reactie chimica in momentul in care ionii pozitivi din alimente intra in tubul digestiv si se intalnesc cu ionii negativi din enzime. Lamaia este printre putinele alimente ce contin mai multi ioni negativi, furnizand corpului energie in momentul in care ajunge in tractul digestiv. Si mirosul de lamaie energizeaza si ne face sa ne simtim bine, reducand inclinatia spre gandurile negative.

4Creste imunitatea: lamaia contine vitamina C, strans legata de vindecarea formelor de raceala. Are potasiu, ce stimuleaza functionarea creierului, a sistemului nervos si tine sub control tensiunea arteriala. Acidul ascorbic (vitamina C) din lamaie are efecte antiinflamatoare si sprijina asimilarea fierului in corp, avand si acesta un rol important in functionarea sistemului imunitar. Si saponinele din lamaie au proprietati antimicrobiene, bune sa tina raceala si gripa la distanta.

5Vindeca: vitamina C, gasita din belsug in lamai, grabeste vindecarea ranilor si este un nutrient esential in mentinerea sanatatii oaselor, tesuturilor si cartilajelor. E un bun sprijin pentru recuperarea dupa efort fizic intens si in perioadele de convalescenta.

Inainte de a da verdictul, cel mai simplu e sa testati, macar o saptamana, pentru a va da ragaz sa observati cum va ajuta acest nou obicei.
Sanatate !