Despre alcalinitate

Despre alcalinitate

Corpul nostru lucreaza in permanenta pentru a realiza un echilibru intre aciditate (cu pH mai scazut) si alcalinitate (cu pH ridicat), astfel incat organele sa functioneze optim. pH-ul poate avea valori intre 0 si 14: tot ceea ce este sub 7 este considerat acid (pH-ul din stomac este 2.3, asadar foarte acid), 7 este neutru, iar tot ce este intre 7 si 14 este alcalin sau bazic. Alcalinitatea apei este si o masura a cantitatii de acid pe care o poate neutraliza.

Cand apare un dezechilibru datorat lipsei de somn, stresului sau consumului excesiv de alimente acide (cum sunt zaharul, alimentele procesate, alcoolul), corpul depune un efort tot mai mare pentru a mentine pH-ul la un nivel optim de 7.2 – 7.6. Aliati in acest proces sunt mineralele alcaline ce reduc aciditatea, ele fiind luate din oase, organe si tesuturi. Saracirea organismului de minerale, combinata cu faptul ca virusii si bacteriile evolueaza cel mai bine in medii acide, conduc la crearea unui teren propice pentru aparitia diverselor afectiuni sau agravarea celor existente. O solutie este consumarea a tot mai multe alimente si bauturi alcaline pentru mentinerea unui pH optim. De altfel, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumarea apei minerale pentru o stare cat mai buna de sanatate.

Alcalinitatea apei Perla Moldovei se obtine in mod natural, apa provenind dintr-un acvifer deschis prin foraj de adancime 210 m, situat in dealurile zonei Sascut, judetul Bacau. Depozitele minerale existente in mod natural aici, mai precis bicarbonatul de sodiu, ofera apei un pH ridicat, de 8.8 si un gust placut.